Älgjakt är mer än bara älg

Jaktsäsongen är i full gång. Men det är inte bara älg som skjuts utan även kronhjortar och vildsvin. Jakten behövs, men den måste vara kontrollerad och får aldrig gå över styr. 

6802581-hunting-dogs-with-hunterMed bra jaktkläder, hund, sällskap och ett lugn så finns potentialen för att få en otroligt bra jaktdag och jaktsäsong. Det är nämligen så att jaktsäsongen är i full gång. Och även om man ofta pratar om att man skjuter älg, eller att många väljer att kalla det för älgjakt, så är det även många andra djur som man även gärna skjuter. I en artikel från Svenskjakt kan man se bild på en kronhjort, tiotaggare, som blivit fälld där labradoren sitter bredvid och vaktar sitt byte som den spårade upp. Förutom alg och hjortar så finns det många som skjuter vildsvin och även en och annan fasan, vilket den kan vara kul om man har spårningshund som kan springa efter och fiska upp fångel där den landar.

Jaqt

Bilden av jakt är att man ser män som är ute i skogen med stora bössor: antingen sitter de och gömmer sig, eller så vandrar de lugnt och stilla i skogen i jakt på att promenera rakt in i en älg eller något annat djur. Men, att ta jaktlicens är något som blivit otroligt populärt, där det även gjorts ett program om, och vad många måste göra är att omvärdera sin bild av den typiska jaktpersonen. Jaqt är ett jaktlag för kvinnor skriver sr.se, som heter Jagande aktiva kvinnor i tiden. För varför ska inte kvinnor kunna få gå ut i skogen och skjuta sitt kött? Vi lever väl i en modern tid? Man ser även att allt yngre börjar ta licens, vilket gör att fler får ökad kunskap om naturen och om de djur som lever där. För, ska man jaga måste man göra det med respekt.

Tänk på att om du är intresserad av att jaga så gäller det att ta det på allvar och ge det tid.